Verhalen over mensen die zijn gered uit moderne slavernij
Geschreven door: Team GolfvanGerechtigheid en A21

Van A21 ontvingen we "geweldige verhalen" over mensen die zijn gered uit moderne slavernij. We delen ze graag met jou.

Verhalen over mensen die zijn gered uit moderne slavernij

Rennen voor je leven
Begin april verwelkomden we een nieuwe overlevende in ons A21 huis in Griekenland. Ze is een fantastische 22 jaar jonge vrouw die naar Europa was afgereisd op zoek naar een beter leven. Haar handelaren hadden haar vertrouwen weten te winnen en al snel werd ze gevangen in de seksindustrie in Griekenland. Haar identiteitsbewijs was van haar afgepakt; ze werd gedrogeerd, geslagen en misbruikt zodat de handelaren haar in hun macht konden houden. Ze heeft maanden gewacht, hopend op het juiste moment om te ontsnappen en toen die kans zich voordeed heeft ze gerend voor haar leven.

Eindelijk vrij
Een paar dagen later vond er nog een redding plaats en dit keer in Oekraïne. Deze dame was onder valse voorwendselen aangenomen en doorstond veel mishandelingen, bedreigingen en misbruik van haar handelaren. Uiteindelijk werd ze door de politie gered en nadat ze bijna 10 jaar als slachtoffer van mensenhandel heeft geleefd, is ze nu VRIJ.

Jong in een vluchtelingenkamp
Midden april kondigden we de redding van een jong meisje uit een vluchtelingenkamp aan.
Deze overlevende was op zoek gegaan naar een plek waar ze haar leven kon gaan opbouwen en iets met haar studie kon gaan doen. Eenmaal de Griekse grens overgestoken, sloten de mensen die haar reis hadden georganiseerd haar op en werd ze door verschillende mannen misbruikt en meerdere keren verkracht voordat ze kon ontsnappen. Tijdens haar vlucht kwam ze langs één van de vluchtelingenkampen waar A21 mensen had getraind om slachtoffers van mensenhandel te kunnen identificeren. Toen ze eenmaal geïdentificeerd was, namen zij contact op met de hotline van A21 en kon ze snel opgevangen worden in ons A21 huis.

Hoopvolle toekomst
Zo vinden er elke maand weer bevrijdingen plaats en ontstaan er golven van gerechtigheid. Deze drie mensen zijn gered doordat mensen zoals jij ons ondersteunen en daarom kunnen zij nu aan een nieuw leven beginnen en hebben ze een hoopvolle toekomst.


Voor Vrijheid,

Team GolfvanGerechtigheid en A21Ik wil een druppel doneren!   Terug naar het overzicht