Op zoek naar Avontuur
Geschreven door: Team GolfvanGerechtigheid

GolfvanGerechtigheid is ontstaan nadat Jaap Geerts, directeur van Comyoo Interactieve Media zich heeft aangemeld voor
de Muskatholon in Zuid-Afrika. Hij gaat een halve marathon rennen!

Op zoek naar Avontuur

Op zoek naar Avontuur
GolfvanGerechtigheid is ontstaan nadat Jaap Geerts, directeur van Comyoo Interactieve Media zich heeft aangemeld voor de Muskatholon in Zuid-Afrika. Hij gaat een halve marathon rennen en heeft toegezegd een sponsorbedrag van minimaal € 10.000,- op te halen voor A21. Wat A21 doet kan je lezen op deze website, maar ook op hun eigen website, www.a21.org.

De voorbereidingen voor de marathon zijn in volle gang. De teams van 4M Zuid-Afrika en Nederland hebben eind juli een bezoek gebracht aan het A21 team van Zuid-Afrika. Ze hebben de routes uitgestippeld die ze gaan lopen in Zuid-Afrika. Ook hebben ze verschillende projecten bezocht. Het gaat een levens veranderende ervaring zijn.

Tijdens de week zullen alle renners, dus ook Jaap, uitgerust worden met inzicht in de Zuid-Afrikaanse problematiek rond mensenhandel. Daarnaast zullen ze verhalen delen van de overlevenden welke ze hebben mogen assisteren door het werk daar.

Eén van de verhalen ...
... is het verhaal van Jane. Zij is een 15-jarig meisje uit Johannesburg en woont samen met haar grootmoeder. Ze is omringd door familie, maar haar ouders zijn afwezig en dit had een negatief effect op Jane tijdens het opgroeien.

Op zoek naar avontuur en het najagen van een beter leven, besloot ze om een vriend op te zoeken in Kaapstad. Na aankomst werd ze meegenomen naar een huis waar ze 8 jonge meisje ontmoet welke allemaal schaars gekleed zijn alsof ze de hele nacht gewerkt hebben. Ze realiseert zich meteen dat ze in een nachtmerrie is gestapt en niet het avontuur waar ze zo naar op zoek was.

Die nacht werden haar kleren gegeven en werd ze gedwongen om op straat te werken. Haar zogenaamde vriend was nergens te bespeuren. Op een dag werd ze niet de hele tijd in de gaten gehouden en kon ze ontsnappen uit deze nachtmerrie. Hierna kwam ze in contact met het A21 team in Zuid-Afrika.

“Wij hebben haar kunnen helpen met een pakket met kleren en essentiële producten, een opvanghuis gezocht en de nodige medische assistentie. Na een aantal weken hebben we Jane kunnen herenigen met haar familie.”

Preventie
Gelukkig bestaan deze hoopvolle verhalen er. Toch zou het beter zijn als we de oorzaak tegen kunnen gaan door preventie. Ook dáár zet A21 zich voor in. Ze kunnen dit niet alleen. Samen komen we een heel eind.

Voor Vrijheid!Ik wil een druppel doneren!   Terug naar het overzicht